Heerlijk recept! Wat kleine aanpassingen met wat ik wel/niet in huis had. Geen avocado door de salsa, broccoli rijst en een beetje ketjap over de garnalen. Ga volgende keer proberen met wat kerrie/curry over de garnalen
Garnalen met mango-avocadosalsa en bloemkoolrijst
Dit recept is makkelijk om te maken en staat binnen 15 minuten op tafel.
Dit gerecht is eiwitrijk en bevat langzame (gezonde) koolhydraten. Ook is het rijk aan goede vetten. De perfecte combinatie als je wilt afvallen zonder hongergevoel te ervaren!
Hou je niet van garnalen of eet je vegetarisch? Vervang de garnalen dan door in reepjes gesneden kipfilet of hüttenkäse.
Voedingswaarden van dit recept
- 447 kcal
- Eiwitten: 36 gram
- Koolhydraten: 25 gram
- Vetten: 20 gram
- Vezels: 11 gram
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 150 gram garnalen
- 250 gram bloemkoolrijst (of bloemkool)
- 100 gram mango
- 1 limoen
- ½ paprika
- ½ avocado
- Paar takjes verse peterselie
- Kokosolie
- Zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Gebruik je bloemkool in plaats van kant-en-klare bloemkoolrijst? Snijd de bloemkool dan in roosjes en maal fijn met behulp van een keukenmachine, blender of rasp (zodat het de structuur van rijst krijgt). Zet even opzij.
- Snijd de mango, de paprika en het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes en doe in een kommetje.
- Snijd de limoen doormidden en voeg het sap van één limoenhelft aan het kommetje toe.
- Hak de peterselie fijn, voeg aan het kommetje toe en hussel de ingrediënten door elkaar (tot een salsa).
- Kook de bloemkoolrijst circa 2 minuten in een (steel)pannetje met kokend water.
- Verhit ondertussen een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de garnalen om en om enkele minuten, totdat ze gaar zijn. Bestrooi met een snufje zeezout en zwarte peper.
- Giet de bloemkoolrijst af, voeg een snufje zeezout en zwarte peper toe en roer door.
- Schep de bloemkoolrijst op een bord en leg de garnalen er bovenop.
- Garneer met de salsa.
- Optioneel: knijp de andere helft van de limoen uit over het geheel.
Vanavond gemaakt en dit was de eerste keer dat ik bloemkoolrijst at…..
Maar wat is dit een heerlijke combinatie! Bij de garnalen naast zout en peper een beetje knoflook gedaan.
Fantastisch recept en een aanrader??
Fantastisch lekker recept!
Heerlijk.
Wat een goed idee.
Hartelijke dank!
Zoek je inspiratie voor een uitgebreid diner? In dit artikel vind je een compleet…
Stoofperen zijn ontzettend veelzijdig. Je kunt ze eten als bijgerecht bij je diner, maar…
Met dit Sinterklaas chai latte recept trakteer je jezelf op een heerlijk warm drankje…
Deze kruidnoten passen prima in een koolhydraatarm dieet en kun je gerust eens nemen…
Koolhydraatarm marsepein, bestaat dat? Jazeker! En je maakt het gemakkelijk zelf met onderstaand recept.
Ben je gek op speculaas? Ga dan aan de slag met dit recept voor…
Deel dit artikel: